Barbecues om zelf te maken

 

Deze barbecue is gemaakt van een rioolbuis die is ingegraven met het brede eind omhoog, daarna is de buis opgevuld met scherp zand. Hier wordt de houtskool op gelegd, wordt de barbecue niet gebruikt dan kunt u er een mooie pot bloemen op zetten,

Bij deze barbecue kunt u met heel de familie omheen zitten, er is ruimte genoeg en ook bij regen zit je lekker droog, kortom het etentje valt nooit in het water

Deze barbecue is gemaakt van een oude vuilnisbak, een bodem er in maken om te stoken en onderin kunt u een voorraadje houtskool bewaren.

Van stenen kunt u een prachtige barbecue metselen in allerlei verschillende vormen. Hier onder zijn wat foto's geplaatst zodat u een idee krijgt van de verschillende mogelijkheden.
De basis: Gebruik een stevige, stabiel barbecue, liefst met een verstelbaar rooster en een draaispit. Dan hebt u een prima basis voor een uitgebreid etentje buiten.
 
Veiligheid voorop: Laat de spiritusfles waar hij is, aanmaakblokjes zijn een stuk veiliger. Met de barbekit voorgloeier wordt het aansteken van de barbecue helemaal veilig. Tip met de elektr verfstripper gaat het ook prima.
 
Voorkom geblakerde hapjes: Wacht met roosteren tot de vlammen verdwenen zijn en hou een plantenspuit binnen handbereik om het vuur te doven als vet of olie het laten op vlammen.
 
Hoogte van het rooster: Voor dunne stukken vlees legt u het rooster ongeveer 5 cm boven de houtskool, voor wat dikker vlees neemt u 8 cm. Ideaal zijn lapjes van 2 tot 4 cm dik.
 
Grillen in folie: Vis, fruit, tomaten, wild en ander zacht voedsel, kunt u het beste in aluminiumfolie grilleren (eerst met boter of olie in smeren)
 
Met een korstje: Zout het vlees pas na het roosteren, anders verspeeld u het lekkere korstje.
 
Makkelijk schoonmaken: Als u de bak bekleed met aluminiumfolie, is hij later makkelijker schoon te maken. Bovendien geeft het folie extra, reflecterende stralingswarmte.

Index