Keien

Het lijkt net of in uw tuin een riviertje begint op deze bedding van keien. Wilt u zo'n waterloopje maken, gebruik dan vijverfolie. Dat laat zich gemakkelijk in iedere gewenste vorm plooien. Bij het bedekken ervan , moet u vooral gebruik maken van kleine en enkele grotere keien. Anders moet het vermogen van de pomp die hat water moet laten stromen, wel erg groot zijn. U kunt de bedding gedeeltelijk laten begroeien met grassen en oeverplanten, dat verhoogt het natuurlijke effect.

 
Keien lenen zich uitstekend voor de afwerking van een vijverrand. Bovendien staat dat erg mooi. Leg ze vooral niet te stijfjes op een rij en laat de keienrand onder het water door lopen. Ook onder water zijn ze mooi. Gecombineerd met hei, lijkt dit vijvertje wel wat op een vennetje in het bos.
Met rolkeien kunt u heel bijzondere straatjes maken. In een goed gedraineerd zandbed, maakt u met de stratenmakers hamer een klein kuiltje. Daarin zet u de kei, die u goed aan klopt. Zo zet u steen voor steen.
 

Deze combinatie van keien en bielzen, doet het goed als oprijpad naar de garage. Maar u kunt op deze manier natuurlijk ook een looppaadje  door de tuin aanleggen. Begin met de bielzen in een zandbed te leggen, waardoor ze goed vast blijven liggen.

Een keienveldje begrenst de vijver. De grote bladeren van de schoenlappersplant staan aan de rand van de keienbak en een pot met geraniums zorgt voor de kleur.

 
U hebt natuurlijk een redelijk grote kei nodig. Daar boort u een gat in met een Labor superbetonboor. Deze wendelvorm-boor kunt u kopen in de betere speciaal zaak. U kunt kiezen uit twee lengtes 40 of 60 cm. Hij past op iedere normale klopboor. Door het gat steekt u een pvc buisje, dat onder de kei iets uitsteekt voor de aansluiting op het pompje. Kieren kunt u vullen met siliconenkit.
  Als een droge rivierbedding ligt deze keientuin tussen het struikgewas. Achteraan staat een pol hoog suikerriet en op de voorgrond de M.sinensis met een mooie witte streep over het blad. Het fijne gras is sierhaver.

Index