Waterbakken en fonteintjes

Laat water altijd op u af komen. Zorg er dus voor dat het laagste punt van een waterpartij bijvoorbeeld dichtbij de woonkamer of het terras ligt. Dat laagste punt is dan tevens de bron waaruit het water weer omhoog wordt gepompt. Daarvoor kunt u verschillende pompen gebruiken. Voor een goede keuze eerst een tuinplan maken waaruit de benodigde capaciteit van de pomp blijkt. Dompelpompen zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Let op de vereiste opvoerhoogte en waterverplaatsing. Er zijn oliebadpompen en water gekoelde pompen, de laatste springen zuiniger met energie om.

Maak een stroomversnelling.
Door iets meer hoogteverschil aan te brengen. Wat extra keien geven een versmalling en het water doet de rest. Sommige mensen kunnen hier uren naar kijken.

 

 

 

 

 

 

Tuin met verrassingen.
Waterpartijen hoeven niet altijd direkt zichtbaar te zijn. een tussen stenen en planten verscholen vijvertje heeft steeds opnieuw een verrassend effect. Neem waterpartijen bijvoorbeeld op in de bestrating met keien als natuurlijke overgang en laat de oeverbeplanting geleidelijk opgaan in de rest van de tuin

 

 

 

 

Molensteen als fontein. Water hoeft natuurlijk niet alleen horizontaal te bewegen. Met spuitende fonteintjes zijn eveneens schitterende effecten te verkrijgen. Ook hier kunt u heel rustiek te werk gaan, bijvoorbeeld door een molensteen te gebruiken. Tegenwoordig zijn perfecte nabootsingen in kunststof te verkrijgen.

 

 

Waterbakken kunt u vullen met verschillende soorten waterplanten. Naar wens is zelfs een mini moerasje mogelijk of creŽert u een speelse waterhoek door een aantal bakken te combineren.   Met water brengt u een levendig element in de tuin, vooral als u alle mogelijkheden uitbuit. Beekjes, stroomversnellingen, fonteinen, enz zijn met wat handigheid ook in uw tuin te maken.

Index